Örülünk, hogy az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Dunamenti Halfesztivál programunk felkeltette érdeklődését. Nekünk, mohácsi sváboknak - és azt gondoljuk a város többi nemzetiségének is - szívügyünk az igazi dunai halászlé, illetve minden Duna menti halétel. Tegyük is mindjárt hozzá, hogy ezek az ételek amellett, hogy nagyon finomak, rendkívül egészségesek is! A megrendezésre kerülő rendezvényünk a hagyományos fesztivál jelleg mellett egyedi arculatát az összefogás és összetartozás élményével egészíti ki. Erre talán nincs is jobb alkalom, mint az együtt főzés és együtt étkezés öröme. Fesztiválunk fő jellemzői közé tartozik a Duna menti halételek sokszínűségének bemutatása. Eseményünkön egy időben, egy helyen kóstolható végig számos, a Duna mentén ismert módon elkészített halétel. A fesztivál ideje alatt természetesen a nagyközönség is elkészítheti, vagy akár meg is vásárolhatja kedvenc halételét a kitelepülő halárusoknál, így garantáltan senki nem marad éhesen. A halfesztivált természetesen tartalmas kulturális programok és finom borok is színesítik. A színpadon a magyarországi német nemzetiségi kultúra képviselői mellett Ausztriából érkező fellépők is megmutatkoznak. További információval a szervezők a lenti elérhetőségeken tudnak szolgálni. Keressen bennünket bátran és legyen a vendégünk!
Aki nem szeretne halat főzni, hanem csak egy jó halételt kíván az se csüggedjen, hisz ő rá is gondoltunk! Rendezvényünkön lehetőség lesz különféle halételek megvásárlására is, garantáltan nem marad senki éhesen!
Foglalj Online! A 2025. július 18-19-én megrendezésre kerülő VII. Dunamenti Halfesztiválon a főzésre jelentkezőknek az alábbi információkkal szolgálunk.
Nagy sikerrel zárult a VII. Dunamenti Halfésztivál, ahol idén is a hagyományos dunai halételek készítésének mesterei mérték össze tudásukat. A verseny különlegessége, hogy a zsűrizés teljesen objektíven, "vakon" zajlott - minden résztvevő egy hal nevét kapta kódként, így a bírálók kizárólag az ételek minőségére koncentrálhattak, nem tudva, ki áll az egyes alkotások mögött.
A legpatinásabb kategóriában, ahol a hagyományos dunai halászlé készítés művészetét értékelték, Gagyi Norbert bizonyult a legjobbnak, aki arany minősítést szerzett. A második helyen Barics Marián végzett ezüst minősítéssel, míg a bronzérmet Bock László szerezte meg.
Az innovatív halételek versenyében Jaksics János emelkedett ki, aki nemcsak arany minősítést szerzett ebben a kategóriában, hanem a 2025-es vándorserleg tulajdonosa is lett elismerésül kiemelkedő teljesítményéért. Az ezüst minősítést Pécsi István szerezte meg, míg a bronzérmes Szabó Zsuzsanna lett.
Legszebben terített asztal kategóriában Szabó Klára nyerte el az arany minősítést, aki egyúttal a Legügyesebb női szakács címet is elnyerte. Az ezüst minősítést Gagyi Jánosné szerezte, bronzérmes pedig Szabó Zsuzsanna lett.
A Legjobb házi készítésű tészta díját Varga Renáta vehette át, míg az Ifjú szakács mester címet Gagyi Norbert szerezte meg.
A kulturális programok keretében megrendezett Sváb utca versenyein:
A fiatalabbak körében népszerű bierpong bajnokságot a Csupakész csapat nyerte meg.
A szervezők ezúton is gratulálnak minden résztvevőnek a színvonalas versenyzéshez és a díjazottaknak a kiváló teljesítményükhöz. A VII. Dunamenti Halfésztivál ismét bebizonyította, hogy a dunai halászat és gasztronómia hagyományai élnek és virágoznak régiónkban.
Bővebben: Sikeres VII. Dunamenti Halfésztivál - Íme a győztesek!