Főzőverseny 2023

Örömmel mutatjuk be a 2023. évi Dunamenti Halfesztivál főzőversenyének helyezettjeit! Ez az esemény minden évben azokat az elkötelezett főzőknek, szakácsoknak és gasztronómiai rajongókat értékeli, akik a legjobb ízeket hozzák létre a halételek világában. Ez az év sem volt kivétel, és büszkék vagyunk arra, hogy a résztvevők fantasztikus kreativitással és szaktudással tettek eleget a verseny kihívásainak.

A mohácsi halászlé kategóriában a következő szakácsok bizonyultak a legkiválóbbaknak: Gulyás László elnyerte az első helyet, míg Schmidt József és Kalkán Dárió a második és harmadik helyezést szerezte meg. Gratulálunk nekik a hagyományos mohácsi halászlé elkészítésében való ügyességükért és a páratlan ízvilágért!

A nem mohácsi jellegű halászlé kategóriában Schwarzkopf Ágnes nyerte el az első helyet, míg Bodonyi Ákos és Hotter Attila a második és harmadik helyezést érdemelte ki. Ez az eredmény igazolja, hogy a halászlé készítés művészete sokféle kivitelezésben megvalósulhat, és mindannyian remekül képviselték ezt az elképesztő sokszínűséget.

Az egyéb halételek kategóriában Szűcs Gergely nevéhez köthetjük az első helyet, míg Ifj. Jaksics János és Szabó Zsuzsanna a második és harmadik helyen végzett. Ez a kategória a kreativitás és az innováció terepe, természetesen a főzési hagyományok tiszteletével. Minden résztvevő fantasztikus fogásokat mutatott be.

A legszebben terített asztal kategóriában Kleics Csaba kiemelkedett, és megérdemelte az első helyet, míg Szabó Zsuzsanna és Vincze Zsolt szintén elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak a második és harmadik helyezésért.

A legügyesebb ifjú szakácsmester díját Király Kornél kapta meg. Ez a díj különösen fontos, mert elismeri a fiatal tehetségeket, akik a jövőben még nagyobb hatást gyakorolnak majd a gasztronómia világára.

Végezetül, az Epresné Kovács Anita által készített házi készítésű halászlé tészta kiérdemelte a legfinomabb házi készítésű halászlétészta díját. Az elkészített tésztában megmutatkozik az otthon szeretete és a hagyományok ereje.

Gratulálunk minden helyezettnek és résztvevőnek a 2023-as Dunamenti Halfesztivál főzőversenyén! Köszönjük, hogy csatlakoztak hozzánk és hozzájárultak az esemény felejthetetlenné tételéhez. Várjuk Önöket szeretettel a jövő évi rendezvényünkön, ahol újra találkozhatnak a régi ízekkel és megmérettethetik magukat a Duna menti régió kulináris csodáinak bemutatásában.